OSTEOPOROSE - STÆRKE KNOGLER

I denne serie har vi specialdesignet træninger til dig, der har osteoporose eller dig der gerne vil forebygge osteoporose. I denne serie kan du vælge programmer ud fra om du har haft et brud, din T-score og dit funktionsniveau. Husk at se skemaet længere nede på siden, hvor du kan få det samlede overblik over de forskellige serier. Du kan også se hvad du ellers kan lave af fysiofeminins andre aktiviteter, som passer til dit niveau. Husk at læse teksten grundigt under alle videoerne. Du kan starte de forskellige niveauer nedenfor. God træning.

Her finder du dit niveau og kan starte træningen

START NU

Niveau 1 er til dig der har haft et brud inden for de sidste 6 måneder. Det er også til dig der gerne vil lægge forsigtigt ud. Har du problemer med andre sygdomme, er du meget stillesiddende eller bruger du hjælpemidler i hverdagen, er det denne serie du skal starte med.

START NU

Niveau 2 er til dig der har haft et brud der er mere end 6 måneder gammelt eller har en T-score på under -3,0. Niveauet er til dig der klarer dig selvstændigt i hverdagen.   

START NU

Niveau 3 er til dig der IKKE har haft et brud eller sammenfald i ryggen og din T-score er højere end -3,0. Træningsøvelserne er til dig der er vant til at være fysisk aktiv i hverdagen. 

START NU

Niveau 4 er til dig der har haft et brud for mere end 6 måneder siden og du har en T-score på under -3,0. 

Inden bruddet var du træningsaktiv. 

START NU
NIVEAU 5 er til dig der IKKE har haft et brud og du har en T-score der er højere end  -3,0. Øvelserne i denne serie er lavet til dig der er vant til at træne.

OVERSIGTSSKEMA

ER DER NOGLE BEVÆGELSER JEG IKKE MÅ LAVE?

Tidligere har vi i Danmark været meget restriktive med hvad man måtte, når men havde osteoporose. I dag er man langt mindre restriktiv og der ses klart flere fordele ved at være fysisk aktiv end ulemper. Både sundhedsstyrelsen og Emma Clarks forskning konkluderer at både personer med osteopeni eller osteoporose kan deltage trygt i strukturerede træningsprogrammer i hjemmet.


Dog fraråder man overdrevne bevægelser med især bøjning af ryggen eller lænden. Nedenfor kan du se nogle eksempler på overdrevede bevægelser og hvordan bevægelserne kan modifiseres.

JULEBANKO

GRATIS FOR ALLE

Søndag 10. december

Fysiofeminin.dk arrangerer nu for anden gang online banko for alle. Så kom og vær med i fællesskabet den 10. dec. 2023 kl. 10 til et hyggeligt online arrangement med spændende præmier.

BankO

LØRDAG KL.10

Husk vores gratis onlinebanko på lørdag kl, 10 med flotte præmier. Alle velkommen, så tag gerne familie, venner og bekendte med foran skærmen. Det bliver hyggeligt og vi laver også lidt let bevægelse samtidig:-)

ForEdrag

HvoRfor er det godt at træne

Læge Thomas Justesen og Fysioterapeut Mads Hyldgaard holder en workshop, hvor de fortæller, hvorfor det er godt at træne og diskuterer udfordringerne ved at have skavanker eller manglende motivation